EL FORMATGE DE L’ALT URGELL I LA CERDANYA, ÉS UN FORMATGE ELABORAT AMB LLET DE VACA FRISONA. LA ZONA DE PRODUCCIÓ DE LA LLET, AIXÍ COM LA D’ELABORACIÓ DEL FORMATGE, ESTÀ CONSTITUÏDA PER AQUESTES DUES COMARQUES. EL FORMATGE D’AQUESTA DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA ÉS DE COLOR CREMA I TÉ UNA CONSISTÈNCIA TENDRA I CREMOSA.

Zona de producció i elaboració: Comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya.
Característiques: Formatge elaborat exclusivament amb llet de vaca pasteuritzada, madurat, de pasta premsada no cuita. La pasta és de color crema o marfil, de textura tendra i cremosa, d’aroma dolça i penetrant, de gust franc, suau, agradable i molt característic. Té l’escorça natural de color marró clar.
Comercialització: El formatge es comercialitza en peces senceres, que poden ser tallades als establiments de venda. L’etiquetatge ha de dur el logotip propi de la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya i el símbol comunitari de DOP.

Consell Regulador
Sant Ermengol, 37
25700 LA SEU D'URGELL
Tel:  973 35 02 66
Fax: 973 35 27 05
formatge@dop-alturgell-cerdanya.com
www.dop-alturgell-cerdanya.com


© Federació Catalana DOP-IGP