LA MONGETA DEL GANXET AMB DOP GAUDEIX D’UNA GRAN APRECIACIÓ GASTRONÒMICA ATÈS EL SEU SABOR SUAU, LA SEVA PERSISTENT CREMOSITAT I LA SEVA PELL LLEUGERAMENT RUGOSA I POC PERCEPTIBLE.

Zona de producció: Tots els municipis de les comarques  del Vallès Occidental i el Vallès Oriental així com alguns municipis de la comarca del Maresme i de la Selva. Varietats: Phaseolus vulgaris L. del tipus varietat “Ganxet”, comercialitzada com a llegum sec o cuinat i en conserva.
Característiques: La mongeta del ganxet presenta un gra blanc lleugerament brillant, aplanat i fortament arronyonat, amb un grau de ganxo d’entre 2 i 3 en una escala de curvatura de 0 a 3, i amb un pes mig d’entre 40-50g per cada 100 llavors. Un cop cuita la mongeta presenta una pell lleugerament rugosa i molt poc perceptible, amb una persistent cremositat i un sabor extremadament suau. Han de ser de la categoria comercial extra.
Comercialització: L’etiquetatge ha de dur el logotip propi de la DOP Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme i, quan s’hagi registrat a la UE, el símbol comunitari de DOP.

Consell Regulador
C/ Sant Pau , 34
08202 Sabadell
Tel.: 607.53.69.41
Fax:  93.715.53.50
crmongetesdelganxet@gmail.com
www.mongetadelganxet.cat© Federació Catalana DOP-IGP