EL CALÇOT HA ESDEVINGUT UN DELS PRODUCTES DE LA TERRA MÉS POPULARS A TOT CATALUNYA. SÓN MOLT TRADICIONALS LES CALÇOTADES DE VALLS I DEL CAMP DE TARRAGONA, ON S’HA CONSOLIDAT UNA PRODUCCIÓ DE CALÇOTS DE GRAN QUALITAT, RECONEGUDA PER UNA INDICACIÓ GEOGRÀFICA PROTEGIDA. 

Zona de producció: Comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès.
Varietats: Cebes procedents de l’espècie d’Allium cepa L. de la varietat blanca gran tardana de Lleida.
Característiques: Els calçots es conreen seguint unes pràctiques de cultiu tradicionals que duren gairebé un any. La varietat blanca gran tardana de Lleida destaca especialment per la seva dolçor i per la mida i el nombre de calçots obtinguts per ceba, habitualment de 4 a 7. Els calçots de Valls tenen una llargada de cama blanca de 15 a 25 cm i un diàmetre, mesurat a 5 cm de l’arrel, entre 1,7 i 2,5 cm.
Comercialització: L’etiquetatge ha de dur el logotip propi de la IGP Calçot de Valls i el símbol comunitari de la IGP.

Consell Regulador
Muralla de Sant Antoni 8, despatx 5
43800 VALLS
Tel:  977 60 90 83
Fax: 977 60 90 83





© Federació Catalana DOP-IGP