LA INDICACIÓ GEOGRÀFICA PROTEGIDA POLLASTRE I CAPÓ DEL PRAT REGULA LES FORMES DE CRIA EXTENSIVA DELS EXEMPLARS DE LA RAÇA PRAT, PER TAL DE PRODUIR UNA CARN DE QUALITAT, FINA, MELOSA I POC GREIXOSA.

Característiques i zona de producció: La raça Prat, autòctona de la comarca del Baix Llobregat, es caracteritza pel seu color ros fosc, les potes de color blau pissarra i la cresta senzilla dentada; la cua del gall té plomes abundants i cau cap enrere. La  carn té una finor i una melositat característiques i sense greixos excessius. Els pollastres i els capons són criats a explotacions ubicades en alguns municipis del Baix Llobregat.
Condicions de producció: Es crien a terra, en galliners la densitat dels quals ha de ser inferior a vuit animals per metre quadrat de superfície interior. L’alimentació és rica en cereals, i són totalment prohibits els factors de creixement. Els pollastres i els capons se sacrifiquen a una edat mínima de 90 dies i 182 dies, respectivament.
Comercialització: L’etiquetatge a de dur el logotip propi de la IGP Pollastre i capó del Prat i el símbol comunitari de la IGP.

Consell Regulador
Carrer de les Moreres, 48
08820 EL PRAT DE LLOBREGAT
Tel:  93 478 68 78
Fax: 93 478 51 47
tirado@elprat.cat
www.pollastredelprat.org

© Federació Catalana DOP-IGP